Tadici trage un semnal de alarmă: „Nu aş vrea ca Sala Sporturilor să devină Piaţă Agroalimentară pe timpul iernii”

Situaţia mai mult decât delicată prin care trece sportul zălăuan nu este încă rezolvată, iar viitorul celor trei cluburi din municipiu stă legat în acest moment de un fir de aţă. Legea amnistiei fiscale a intrat în vigoare de mai bine de două luni, însă, nu a fost aplicată şi în domeniul sportului, iar acest lucru a iscat o serie de nemulţumiri în rândul cluburilor sportive din România. Totuşi, pare ciudat faptul că în alte judeţe, viitorul cluburilor nu pare a fi atât de incert ca al celor din Sălaj.
Gheorghe Tadici, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din sportul românesc, a tras un semnal de alarmă la finalul partidei de sâmbătă, câştigată de echipa sa cu scorul de 32 – 25 în faţa celor de la Măgura Cisnădie.
„Cei care sunt puşi să facă ordine, ar trebuie să citească bine legea şi să o interpreteze la fel cum este interpretată în judeţul Ialomiţa, Constanţa, Cluj, Maramureş, Gorj, Dolj, Iaşi, Suceava, Botoşani sau în alte judeţe din ţară. Există un cod fiscal cu o amnistie, iar în articolul 1 scrie clar cine are dreptul la amnisitie şi nu se specifică nicăieri că nu poate fi aplicată şi în sport. Din punctul meu de vedere, ceea ce se întâmplă este o discriminare. Legea amnistiei fiscale nu poate fi interpretată într-un fel în Sălaj şi în alt fel în celelalte judeţe. Sper ca lucrurile să revină cât mai repede la normal şi să nu distrugem ceea ce se construieşte de mulţi ani, doar pentru a face mofturile cuiva”, a tunat fostul selecţioner al echipei naţionale de handbal a României.
Sala Sporturilor din Zalău a fost renovată în urmă cu trei ani, iar autorităţile locale se gândesc la construirea unui nou Stadion Municipal, tocmai într-un moment în care sportul din municipiu stă să „moară”.
„Nu aş vrea ca Sala Sporturilor să devină Piaţă Agroalimentară pe timpul iernii. Dacă cei care pot să ajute acum sportul vor să facă Piaţă Agroalimentară din Sala Sporturilor pe timpul iernii, nu au decât să o facă, începând de la municipalitate până la ceilalţi factori de decizie. Sunt oameni care trebuie să judece şi să nu distrugă bunul unei comunităţi, pentru că nu vor avea nimic de câştigat. Suntem plătitori de taxe şi impozite la fel ca cei din sănătate, din învăţământ sau de la finanţe, iar legea trebuie să se aplice la fel şi în cazul nostru. Avem şi noi dreptul să beneficiem de această amnistie. Dacă nu se întâmpă acest lucru este o discriminare, cu un scop clar, de a distruge bunul acestei comunităţi din Zalău. Vom ataca şi în instanţă această decizie, dar până când îţi dă justiţia dreptate, lumânarea va fi stinsă, iar activitatea de performanţă va dispărea. Nu poţi să te joci cu destinele unor oameni care au de întreţinut familii şi să ajungi în imposibilitatea de a-i mai putea plăti câteva luni. Cei care hotărăsc destinele acestor cluburi merg la serviciu fără să fie plătiţi mai multe luni? În orice alt domeniu din Sălaj nu se întâmplă ca activitatea să fie transmisă şase ore în direct la o televiziune naţională, cum s-a întâmplat în cazul nostru doar în luna septembrie. Poate cineva îşi doreşte ca acest oraş şi judeţ să intre în anonimat în ceea ce priveşte sportul de peformanţă”, a mai declarat Gheorghe Tadici.

One Thought to “Tadici trage un semnal de alarmă: „Nu aş vrea ca Sala Sporturilor să devină Piaţă Agroalimentară pe timpul iernii””

  1. Alegator si alegatori

    BRAVO!!! BRAVO Tadici. E cazul sa stie si acesti vremelnici ca nu ei sunt totul si pot sa-si bata joc de aceasta comunitate , care-i tolereaza de zeci de ani , sa arate ei ca niste buhai , ca NU totul inseamna interesele lor personale , buzunarul lor si sfidarea hidoasa pe care o afiseaza , cu orice prilej ! Vorba aia : ” Ca la tati le vine randul …” Inclusiv la cei de la finante,NU sunt ei Dzei comunitati . Nu peste mult timp ! Ajunge !

Leave a Comment